Fotproblem är vanliga och kan orsaka mycket obehag och smärta. Därför är valet av rätt sko avgörande för att förbättra fotens hälsa. Skor med dubbar har länge varit kända för sitt grepp på isiga och hala ytor, men visste du att de också kan fungera som en ortopedisk lösning?

Varför välja skor med dubbar?

 1. Ökat Grepp: Dubbarna på skorna ger extra grepp och stöd på hala ytor, vilket kan minska risken för fall och skador.
 2. Bättre Balans: Den stabilitet som dubbarna ger kan vara särskilt användbar för personer med balansproblem.
 3. Lindring från fotproblem: Skor med dubbar kan konstrueras för att ge extra stöd där det behövs mest, vilket hjälper till att lindra trycket på ömma punkter.

Ortopediska fördelar med skor med dubbar

Skor med dubbar är inte bara idealiska för isiga förhållanden; de kan även erbjuda en rad ortopediska fördelar som kan hjälpa de som lider av olika fotproblem. Dessa skor har speciella egenskaper som kan ge lindring och stöd där det behövs mest.

 • Stöd för bågen: Vissa dubbade skor har inbyggda bågstöd som kan hjälpa de med platta fötter eller andra bågrelaterade problem.
 • Hälstöd: Att ha rätt stöd kring hälen kan göra underverk för dem som lider av hälsmärtor som plantar fasciit.
 • Bredare Tåbox: Skor med en bredare tåbox kan hjälpa personer med hammartår, bunioner eller andra tåproblem.

Utöver dessa punkter kan skor med dubbar ofta designas med ytterligare stötdämpande material och erbjuder en skön passform som anpassar sig efter fotens form. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för dem som spenderar långa perioder stående eller går, och behöver den extra komforten och stödet för att förebygga smärta och andra fotproblem.

 

Skor med dubbar – Ortopedisk stöd för fötterna

Vem bör överväga skor med dubbar som ortopediska skor?

 • Personer med neuropati kan dra nytta av den extra stabiliteten.
 • Äldre individer som är mer benägna att ha balansproblem.
 • Individer med ortopediska tillstånd som plantar fasciit, hammartår eller bunioner.
 • Idrottare och motionärer: För de som regelbundet är aktiva utomhus under kyliga eller isiga förhållanden kan dessa skor erbjuda extra stöd och säkerhet, samtidigt som de tar hand om fotens hälsa.

När det gäller fotens hälsa är rätt skor avgörande. Skor med dubbar erbjuder inte bara skydd mot halka på vintern utan kan också vara en viktig del av lösningen för dem med ortopediska problem. Om du lider av fotproblem eller bara vill ha extra stöd under de kalla månaderna, kan dubbade skor vara ett utmärkt val.

När du väljer dubbade skor för ortopediska ändamål, är det viktigt att konsultera med en ortoped eller en fotterapeut för att säkerställa att de passar dina specifika behov.

Publicerad: 2023-08-23Kategorier: Tips & guider

Ortopediska skor vi rekommenderar

Vattentät ortopedisk sko

Scholl Arborg är en vattentät och mycket stabil walkingsko baserad på Scholls unika Biomechanicsteknologi. Den passar bådei natur och i stadsmiljö. Skorna en unik fotbädd utvecklad för att motverka överdriven pronation genom att räta upp foten till en naturligt rakare ställning.

Vit fotriktig sko

Scholl Sprinter Score är en smidig och stabil fritidssko som bygger på Scholls erkända Biomechanics-teknologi. Sulan ger ett mycket bra stöd åt hålfoten samtidigt som den rätar upp foten och förhindrar pronation.

Fotriktig sandal

Andrea är en påkostad dam/herrsandal från svenska Axelda i klassisk, stilren design med ovandel och fotbädd i läder. Sandalen har en skön komfort med en lätt uppbyggd och skålad design för extra stabilitet. I fotbäddens kärna finns ett lager latex som ger optimal stötdämpning för ett behagligare steg. Fotbädden är skinnklädd vilket ger en lyxig känsla för din fot och en bättre hållbarhet.

Senaste artiklarna

 • Skor med dubbar

Skor med dubbar – Ortopedisk stöd för fötterna

2023-08-23|Tips & guider|

Fotproblem är vanliga och kan orsaka mycket obehag och smärta. Därför är valet av rätt sko avgörande för att förbättra fotens hälsa. Skor med dubbar har länge varit kända för sitt grepp på isiga och hala ytor, men visste du att de också kan fungera som en ortopedisk lösning?

 • 5-fordelar-med-att-anvanda-ortopediska skor

5 fördelar med att använda ortopediska skor

2023-05-28|Tips & guider|

I detta blogginlägg kommer vi att utforska 5 fördelar med ortopediska skor och hur de kan förbättra din livskvalitet. Att ha rätt skor är avgörande för vår fotkomfort och övergripande hälsa. För de som [...]

 • Tips-for-en-nyborjare-som-vill-borja-springa

Tips för en nybörjare som vill börja springa

2023-04-30|Tips & guider|

Att börja springa som nybörjare kan kännas överväldigande och utmanande, men det är också en fantastisk möjlighet att förbättra din hälsa och kondition. För att hjälpa dig komma igång på rätt sätt har vi samlat [...]